Startpagina

Gevoelens


Er is een tijd van lachen, een tijd van wenen
Een tijd van bang zijn, van beven
Er is een tijd van kwaad zijn,
Van roepen en tieren
Er is en tijd van zacht zijn,
Van genieten, van zwieren.

De kwalitiet in mijn leven
komt door het ontwarren, ordenen, sorteren en beleven
van al deze gevoelens
als ze weer eens een kluwen worden.

Er is tegenwoordig de ervaring
dat hoe meer ik in een gevoel kan gaan
hoe sneller het plaats maakt voor een ander.

Het blijft niet meer als een teek aan me vastzitten.


Jan Dillen

Tijd nemen...(Alain Platel)


"Tijd schept een klimaat waarin mensen erop leren vertrouwen dat ze alles mogen doen en niet gestraft zullen worden. Het is belangrijk dat je een gevoel van confort kan bieden. Het gaat daarbij niet over veel geld. Zo krijgen de dansers bijvoorbeeld allemaal een fiets, ze wonen in Gent. Voor hen is dat veel toffer dan dat er een busje zou georganiseerd worden. Ze komen naar hier met de fiets, en hebben al een heel verhaal van dingen die ze gezien hebben onderweg. Ze zoeken niet naar weelde, maar naar vertrouwen. Daarom durven ze ook afgaan. Je kan naar hen stappen en zeggen: "het is vreselijk wat je daar gedaan hebt", zonder dat ze zich uitgelachen voelen. Problemen hoeven niet fataal te zijn.In het begin had ik wel paniekaanvallen, terwijl ik nu alles zijn tijd geef."

Als slangen door het bos kronkelen....


Boeiende dagen. Ik tuimel van het ene in het andere project dezer dagen. Mijn nek doet pijn, een bekende pijn die me vertelt genoeg tijd en ruimte voor mezelf te nemen. Vrijdagavond clownerie gegeven aan een groep Nederlandse/Vlaamse studenten die in een nlp-opleiding zitten.Diep geraakt door de mooie manier waarin ik door de drie docenten van de opleiding opgevangen en ondersteund werd. Het zalige van samenwerken en mekaar ondersteunen. De workshop kende een hele grote focus en concentratie en ik vond het prachtig de mensen te zien spelen en nadien te horen reflecteren over hunzelf. Knap project. Zaterdag de eerste keer ons nieuwe project "Deugd van de zinnen" gedaan. Heel krachtige dag waarin Geert en ik acht cursusten meenamen in zintuiglijke oefeningen, je lichaam in beweging zetten en het begin van zintuiglijk theater. Ik stelde veel de vraag "Waar was je?" om te horen in welke werelden mensen vertoefden wanneer ze een zintuiglijk stukje teater kregen. Hierin werd ik me heel bewust van het feit dat niet iedereen makkelijk in beelden denkt zoals ik. Mensen waren ook heel sterk in het hier en nu en niet mer in hun hoofd bij 1001 andere dingen. En de dag werd ook een verwendagje gevonden. Ik voelde me erg goed bij deze dag en kijk uit naar een nieuwe basisdag en naar een vervolg, nl. thematisch werken en dan theater gaan maken. Geen traditioneel theater op een podium waar de acteur zijn ego het balangrijkste is, nee,een interactief theater waarbij het belangrijk is als acteur ten dienste te zijn.
Vandaag was het mijn zoon Casper zijn feestje met als thema Mythologie. Het was een wervelstorm, 17 kinderen die verkleed door de bossen rennen, schatten zoeken, draken verslaan, als slangen door het bos kronkelen,...Jan