Startpagina

Schrijf het in je agenda!! Moshe Cohen in Belgie.

Ik heb het enorme plezier om aan te kondigen dat MOSHE COHEN, een prachtige Amerikaanse zen-clown, voor de tweede maal België mee zal aandoen tijdens zij Europese tournée in 2008. We hebben een weekend met hem vastgelegd op 25,26 en 27 april 2008. Het zal doorgaan in het Leuvense. Lokatie, prijs en inschrijvingsmogelijkheid zal later verschijnen, maar zodoende kan je het al noteren. Kijk eens op zijn website om de smaak te pakken te krijgen. Een basis clownerie is nodig om aan het weekend mee te doen.

"De combinatie van en oerang-outang en een dichter"

Tijdens de creatieve stage van de opleiding eerstejaars kleuterleidsters (én 1 moedige kleuterleider in spé) kregen we het bezoek van Ton Kurstjens, clown en clownsdocent in Nederland. Bovenland voor ons eigenlijk. "Clowning is de combinatie van een oerang-outang en een dichter" was een gevleugelde uitsprak van Ton toen ik het vroeg naar een definitie van clownen.
Tijdens de workshop hielden we ons bezig met observeren, ademen (doen we soms niet als er publiek is en we onderzochten het effect ervan als we het wel blijven doen) en impulsen geven, niet door te babbelen, maar door lichaam en stemgeluid te gebruiken.
De basis is gelegd, morgen gaan we verder met de verschillende types en hoe een bende kids aan hun ouders op een zondagmorgen in de slaapkamer komen vertellen dat er iets en nog iets en nog iets misgelopen is beneden tijdens het spelen.
K zal er een foto van nemen. Gr, Jan